Bezoek het Museum in alle veiligheid

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 

Richtlijnen voor bezoekers

Onze houten Iguanodon, voor het museum, met zijn masker (foto: Stéphane Van Israël, KBIN)
14/05/2020
Bezoek het Museum in alle veiligheid
post by
Charlotte Degueldre

Mis je de dinosauriërs? Wil je Arkhane graag terugzien? Sta je te popelen om Levende Planeet, onze nieuwe permanente Galerij te ontdekken? Dan hebben we goed nieuws: je kan ze nu heel veilig bekijken als je ons ‘bezoekersparcours’ volgt! Koop je tickets online*. En draag een mondmasker aub (verplicht vanaf 12 jaar!)

Omdat wij onze bezoekers op een veilige manier willen onthalen, werkten we een bewegwijzerd parcours met eenrichtingsverkeer uit. De bezoekers hebben de keuze tussen een lang parcours (Galerij van de EvolutieLevende Planeet250 jaar NatuurwetenschappenBiodiverCITYGalerie van de MensGalerij van Dinosauriërs en Mosasauriërzaal) en kortere parcours die ze kunnen combineren naargelang tijd en zin.

Voor mensen met beperkte mobiliteit of voor wie met een buggy komt: op alle parcours zijn er verschillende trappen.

Een veilig bezoek

Je kan DE TICKETS ONLINE KOPEN: je betaalt hiervoor het tarief ‘permanente zalen’ (van 0 tot 7 €). We hebben de dag in tijdsblokken verdeeld, zodat het aantal bezoekers over de hele dag verspreid wordt.

Volgens de maatregelen van de Covid-19-crisis moet je zich houden aan de aankomsttijd die op je ticket staat vermeld - je kiest dat tijdsblok bij de aankoop van je ticket. Dit zal strikt toegepast worden. Om de quota's te respecteren, moeten ook bezoekers die van het gratis tarief (zie hieronder) profiteren, een gratis ticket nemen via de online verkoopsite.

Langs het parcours plaatsten we pompjes met hydroalcoholische gel en de begeleidende museumwerkers dragen mondmaskers. Naast de (nu gesloten) vestiaire staan er automatische lockers/bagagekastjes, die we na elk gebruik ontsmetten. Volgens de beslissingen van het overlegcomité is het dragen van een mondmasker verplicht in het Museum (wegwerpmasker, stoffen masker, sjaaltje) vanaf 12 jaar.

Richtlijnen voor bezoekers

Voor de veiligheid van alle bezoekers en van ons personeel vragen we om volgende richtlijnen na te leven:

 • Reis licht: geen grote tassen, steps of hinderlijke voorwerpen (de automatische lockers/bagagekastjes zijn daar waarschijnlijk te klein voor en de vestiaire is dicht). Je mag een kinderwagen meebrengen, maar we raden het af (je kan hem niet makkelijk kwijt aan de vestiaire).
 • Op het bezoekersparcours is het verboden om te eten of te drinken.
 • Kom met maximum 5 leden per gezin op bezoek.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht in het Museum vanaf 12 jaar.
 • Hou minstens 1,5 meter afstand van de andere bezoekers. Dit geldt voor het hele parcours.
 • Mensen met beperkte mobiliteit nemen uiterlijk de dag voor hun bezoek contact op met onze Dienst Onthaal (visitors.services@naturalsciences.be of 02 627 41 98), zodat wij hun komst kunnen voorbereiden. Alleen bezoekers met een beperkte mobiliteit mogen de liften gebruiken.

Wie deze richtlijnen niet naleeft, kan de toegang tot het Museum worden geweigerd.

En ook dit:

 • De parking is enkel toegankelijk voor bezoekers met een parkeerkaart voor personen met een handicap (neem uiterlijk de dag voor hun bezoek contact op met onze Dienst Onthaal via visitors.services@naturalsciences.be of 02 627 41 98). We raden u sterk aan met het openbaar vervoer te komen.
 • Voorlopig is het gratis museumbezoek op de eerste woensdag van de maand niet meer van toepassing.
 • De vestiaire is gesloten. Automatische bagagekastjes staan ter beschikking op het niveau van de vestiaire; ze worden na gebruik gedesinfecteerd.
 • De MuseumShop is open en is voor of na het parcours toegankelijk.
 • Het DinoCafé is open en is voor of na het parcours toegankelijk.
 • De bibliotheek is opnieuw toegankelijk voor externe bezoekers, maar alleen op afspraak via bib@naturalsciences.be en na inschrijving (€ 2,50 per jaar, zie reglement), van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.
 • De picknickruimte binnen blijft tot nadere instructies gesloten. De picknickruimte buiten blijft toegankelijk.

  Toegang tot ons ‘museumparcours’ is gratis voor:

  • kinderen van 0-5 voor vergezeld door een betalende volwassene,
  • abonnees van het Museum voor Natuurwetenschappen,
  • 1 begeleider per persoon met een handicap,
  • houders van een voucher of één van de volgende kaarten (mee te nemen op het bezoek): ICOM, Brussels Card, Pers, Attraction & Tourisme en Belspo 
  • leerkrachten met de Lerarenkaart, Carte Prof of de internationale kaarten van ITIC.

  teachercards

  * Heb je een vraag over de tickets die je hebt gekocht? Stuur een e-mail naar info@naturalsciences.be van maandag tot vrijdag (buiten schoolvakanties) of naar visitors.services@naturalsciences.be in het weekend en op schoolvakanties.

   

  Met de financiële steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Visit Brussels.

  lovo van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest  Logo Visit Brussels

  Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
  Go to top