Bezoek het Museum in alle veiligheid

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 

Richtlijnen voor bezoekers

Onze houten Iguanodon, voor het museum, met zijn masker (foto: Stéphane Van Israël, KBIN)
15/10/2021
Bezoek het Museum in alle veiligheid
post by
Charlotte Degueldre

Zin in een dagje dino’s, met T. rex ‘Trix’, allosaurus ‘Arkhane’ en natuurlijk onze Iguanodons van Bernissart? Of sta je te popelen om onze galerij Levende Planeet of de Galerij van de Mens te ontdekken? Bezoek onze zalen in alle veiligheid dankzij de maatregelen die zijn genomen. Koop je tickets verplicht online*, toon je Covid Safe Ticket aan de ingang als je 16 jaar of ouder bent, draag een mondmasker (verplicht in het Museum vanaf 6 jaar) en beperk je bezoek tot 3 uur!

 

NIEUW: COVID SAFE TICKET (CST) verplicht vanaf 16 jaar

Naar aanleiding van een besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering zullen alle bezoekers van 16 jaar en ouder (buiten schoolgroepen) vanaf 15.10.2021 hun Covid Safe Ticket (CST) moeten voorleggen. Informatie over het verkrijgen van de nodige covid-certificaten is te vinden op https://covidsafe.be/#receive. Voor mensen die buiten de EU zijn gevaccineerd, is er door het Brussels en het Waals Gewest een mechanisme opgezet om een "Covid Safe Ticket" te verkrijgen die een maand en alleen in België geldig is. Personen die niet in het bezit zijn van een CST worden onder geen beding tot het museum toegelaten. De datum van hun bezoek kan worden verschoven door een e-mail te sturen van maandag tot en met vrijdag (buiten schoolvakanties) naar info@naturalsciences.be of in het weekend en op schoolvakanties naar visitors.services@naturalsciences.be. GEEN TERUGBETALING TER PLAATSE

Het dragen van een mondmasker is verplicht in het Museum vanaf 6 jaar.

Een veilig bezoek

Je moet DE TICKETS ONLINE KOPEN (tijdelijke tentoonstelling inbegrepen). We hebben de dag in tijdsblokken verdeeld, zodat het aantal bezoekers over de hele dag verspreid wordt.

Volgens de maatregelen van de Covid-19-crisis moet je zich houden aan de aankomsttijd die op je ticket staat vermeld - je kiest dat tijdsblok bij de aankoop van je ticket. Dit zal strikt toegepast worden. Om de quota's te respecteren, moeten ook bezoekers die van het gratis tarief (zie hieronder) profiteren, een gratis ticket nemen via de online verkoopsite.

Herinnering aan jongerengroepen (jeugdbewegingen, speeltuinwerking, enz.): jullie moeten jullie bezoek reserveren via reserveringen@naturalsciences.be of 02 627 42 27 (let op: de dienst Reserveringen is gesloten van 24.12.2021 tot 03.01.2022).

In het Museum plaatsten we pompjes met hydroalcoholische gel en de begeleidende museumwerkers dragen mondmaskers. Naast de vestiaire staan er automatische lockers/bagagekastjes, die we na elk gebruik ontsmetten. Volgens de beslissingen van het overlegcomité is het dragen van een mondmasker verplicht in het Museum (wegwerpmasker, stoffen masker, sjaaltje) voor alle bezoekers vanaf 6 jaar.

Richtlijnen voor bezoekers

Voor de veiligheid van alle bezoekers en van ons personeel vragen we om volgende richtlijnen na te leven:

 • Op het bezoekersparcours is het verboden om te eten of te drinken.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht in het Museum vanaf 6 jaar.
 • Hou minstens 1,5 meter afstand van de andere bezoekers. Dit geldt voor het hele Museum.
 • Mensen met beperkte mobiliteit nemen uiterlijk de dag voor hun bezoek contact op met onze Dienst Security (security@naturalsciences.be), zodat wij hun komst kunnen voorbereiden. Alleen bezoekers met een beperkte mobiliteit mogen de liften gebruiken.

Wie deze richtlijnen niet naleeft, kan de toegang tot het Museum worden geweigerd.

En ook dit:

 • De parking is heel klein en prioritair toegankelijk voor bezoekers met een parkeerkaart voor personen met een handicap (neem uiterlijk de dag voor hun bezoek contact op met onze Dienst Security (security@naturalsciences.be). We raden u sterk aan met het openbaar vervoer te komen.
 • Automatische bagagekastjes staan ter beschikking op het niveau van de vestiaire; ze worden na gebruik gedesinfecteerd.
 • De MuseumShop is open.
 • Het DinoCafé is open.
 • De picknickplaats in het Museum is tot nader order gesloten. De picknickplaats buiten is toegankelijk.
 • De bibliotheek is opnieuw toegankelijk voor externe bezoekers, maar alleen op afspraak via bib@naturalsciences.be en na inschrijving (€ 2,50 per jaar, zie reglement), van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Toegang tot ons Museum is gratis voor:

 • iedereen op elke eerste woensdag van de maand vanaf 13.00 uur,
 • kinderen van 0-3 voor vergezeld door een betalende volwassene,
 • abonnees van het Museum voor Natuurwetenschappen,
 • 1 begeleider per persoon met een handicap,
 • houders van een voucher of één van de volgende kaarten (mee te nemen op het bezoek): ICOM, Brussels Card, Pers, Attraction & Tourisme en Belspo 
 • leerkrachten tijdens (een voorbereiding van) een schoolbezoek, op vertoon van lerarenkaart EN reserveringsbevestiging.

 

* Heb je een vraag over de tickets die je hebt gekocht? Stuur een e-mail naar info@naturalsciences.be van maandag tot vrijdag (buiten schoolvakanties) of naar visitors.services@naturalsciences.be in het weekend en op schoolvakanties.

 

Met de financiële steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Visit Brussels.

lovo van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest  Logo Visit Brussels

Abonneren op Royal belgian Institute for natural Sciences News
Go to top