Praktische informatie

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 

Richtlijnen voor bezoekers

Bezoek het Museum in alle veiligheid

Zin in een dagje dino’s, met T. rex ‘Trix’, allosaurus ‘Arkhane’ en natuurlijk onze Iguanodons van Bernissart? Of sta je te popelen om onze galerij Levende Planeet of de Galerij van de Mens te ontdekken? Bezoek onze zalen in alle veiligheid dankzij de maatregelen die zijn genomen. Koop je tickets verplicht online*, toon je Covid Safe Ticket aan de ingang als je 16 jaar of ouder bent, draag een mondmasker (verplicht in het Museum vanaf 6 jaar) en beperk je bezoek tot 3 uur!

 

NIEUW: COVID SAFE TICKET (CST) verplicht vanaf 16 jaar

Naar aanleiding van een besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering zullen alle bezoekers van 16 jaar en ouder (buiten schoolgroepen) vanaf 15.10.2021 hun Covid Safe Ticket (CST) moeten voorleggen. Informatie over het verkrijgen van de nodige covid-certificaten is te vinden op https://covidsafe.be/#receive. Voor mensen die buiten de EU zijn gevaccineerd, is er door het Brussels en het Waals Gewest een mechanisme opgezet om een "Covid Safe Ticket" te verkrijgen die een maand en alleen in België geldig is. Personen die niet in het bezit zijn van een CST worden onder geen beding tot het museum toegelaten. De datum van hun bezoek kan worden verschoven door een e-mail te sturen van maandag tot en met vrijdag (buiten schoolvakanties) naar info@naturalsciences.be of in het weekend en op schoolvakanties naar visitors.services@naturalsciences.be. GEEN TERUGBETALING TER PLAATSE

Het dragen van een mondmasker is verplicht in het Museum vanaf 6 jaar.

Een veilig bezoek

Je moet DE TICKETS ONLINE KOPEN (tijdelijke tentoonstelling inbegrepen). We hebben de dag in tijdsblokken verdeeld, zodat het aantal bezoekers over de hele dag verspreid wordt.

Volgens de maatregelen van de Covid-19-crisis moet je zich houden aan de aankomsttijd die op je ticket staat vermeld - je kiest dat tijdsblok bij de aankoop van je ticket. Dit zal strikt toegepast worden. Om de quota's te respecteren, moeten ook bezoekers die van het gratis tarief (zie hieronder) profiteren, een gratis ticket nemen via de online verkoopsite.

Herinnering aan jongerengroepen (jeugdbewegingen, speeltuinwerking, enz.): jullie moeten jullie bezoek reserveren via reserveringen@naturalsciences.be of 02 627 42 27 (let op: de dienst Reserveringen is gesloten van 24.12.2021 tot 03.01.2022).

In het Museum plaatsten we pompjes met hydroalcoholische gel en de begeleidende museumwerkers dragen mondmaskers. Naast de vestiaire staan er automatische lockers/bagagekastjes, die we na elk gebruik ontsmetten. Volgens de beslissingen van het overlegcomité is het dragen van een mondmasker verplicht in het Museum (wegwerpmasker, stoffen masker, sjaaltje) voor alle bezoekers vanaf 6 jaar.

Richtlijnen voor bezoekers

Voor de veiligheid van alle bezoekers en van ons personeel vragen we om volgende richtlijnen na te leven:

 • Op het bezoekersparcours is het verboden om te eten of te drinken.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht in het Museum vanaf 6 jaar.
 • Hou minstens 1,5 meter afstand van de andere bezoekers. Dit geldt voor het hele Museum.
 • Mensen met beperkte mobiliteit nemen uiterlijk de dag voor hun bezoek contact op met onze Dienst Security (security@naturalsciences.be), zodat wij hun komst kunnen voorbereiden. Alleen bezoekers met een beperkte mobiliteit mogen de liften gebruiken.

Wie deze richtlijnen niet naleeft, kan de toegang tot het Museum worden geweigerd.

En ook dit:

 • De parking is heel klein en prioritair toegankelijk voor bezoekers met een parkeerkaart voor personen met een handicap (neem uiterlijk de dag voor hun bezoek contact op met onze Dienst Security (security@naturalsciences.be). We raden u sterk aan met het openbaar vervoer te komen.
 • Automatische bagagekastjes staan ter beschikking op het niveau van de vestiaire; ze worden na gebruik gedesinfecteerd.
 • De MuseumShop is open.
 • Het DinoCafé is open.
 • De picknickplaats in het Museum is tot nader order gesloten. De picknickplaats buiten is toegankelijk.
 • De bibliotheek is opnieuw toegankelijk voor externe bezoekers, maar alleen op afspraak via bib@naturalsciences.be en na inschrijving (€ 2,50 per jaar, zie reglement), van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Toegang tot ons Museum is gratis voor:

 • iedereen op elke eerste woensdag van de maand vanaf 13.00 uur,
 • kinderen van 0-3 voor vergezeld door een betalende volwassene,
 • abonnees van het Museum voor Natuurwetenschappen,
 • 1 begeleider per persoon met een handicap,
 • houders van een voucher of één van de volgende kaarten (mee te nemen op het bezoek): ICOM, Brussels Card, Pers, Attraction & Tourisme en Belspo 
 • leerkrachten tijdens (een voorbereiding van) een schoolbezoek, op vertoon van lerarenkaart EN reserveringsbevestiging.

 

* Heb je een vraag over de tickets die je hebt gekocht? Stuur een e-mail naar info@naturalsciences.be van maandag tot vrijdag (buiten schoolvakanties) of naar visitors.services@naturalsciences.be in het weekend en op schoolvakanties.

 

Met de financiële steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Visit Brussels.

lovo van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest  Logo Visit Brussels

Bezoek het Museum in alle veiligheid

Openingsuren

 madiwoedovrzazo
Schooljaargesloten9.30
17.00
9.30
17.00
9.30
17.00
9.30
17.00
10.00
18.00
10.00
18.00
Belgische schoolvakanties (van minimum een week) en weekendsgesloten10.00
18.00
10.00
18.00
10.00
18.00
10.00
18.00
10.00
18.00
10.00
18.00
 • Het laatste toegangstijdsblok is om 15.30 uur van dinsdag tot vrijdag en om 16.00 op zaterdag en zondag en tijdens de Belgische schoolvakanties.
 • Op 24 en 31 december is het Museum open tot 15 uur.
 • Het Museum is gesloten op 25 december, op 1 januari en op 1 mei.
 • Vind hier de data van de schoolvakanties in België.
 • De bibliotheek is open van maandag tot vrijdag, van 9u tot 12u en van 13u30 tot 16u. Ze is gesloten tijdens het weekend, op feest-dagen en tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Coronavirus: de bibliotheek is toegankelijk alleen op afspraak via bib@naturalsciences.be.

Tarieven

Individuele bezoekers

Toegang tot het museum (inclusief tijdelijke tentoonstelling indien beschikbaar)Toegangstickets
Volwassenen€ 13
65+, Personen met een handicap€ 10
Studenten*, jongeren van 4 tot 17 jaar (vergezeld door een volwassene), leerkrachten (buiten schoolbezoek), Vrienden van het Instituut€ 5

* Studenten van 18 tot 23 jaar met een geldige studentenkaart

Animaties

Het paleoLAB: toegangsprijs Museum + € 3 per persoon. Koop je tickets aan de kassa's of online. Kijk in onze agenda wanneer het paleoLAB open is!

Kennis en koffie: € 14 (toegang Museum, rondleiding, animatie en koffie), reserveren noodzakelijk

Gratis toegang voor …

Om de quota's te respecteren, moeten bezoekers die van het gratis tarief (zie hieronder) profiteren, een gratis ticket nemen via de online verkoopsite.

Toegang tot het museum is gratis voor:

 • iedereen op elke eerste woensdag van de maand vanaf 13u,
 • kinderen van 0-3 jaar (vergezeld door een volwassene),
 • abonnees van het Museum voor Natuurwetenschappen,
 • 1 begeleider per persoon met een handicap,
 • houders van een ICOM kaart,
 • leerkrachten tijdens (een voorbereiding van) een schoolbezoek, op vertoon van lerarenkaart EN reserveringsbevestiging.
Jaarabonnementen

Ben je gebeten door het Museum? Neem dan een jaarabonnement en bezoek onze 16 000 m² vaste zalen en tijdelijke tentoonstellingen! Bovendien krijg je nog 20 % korting op onze vakantieateliers en 10 % op alle boeken, spellen, souvenirs ... die je in de MuseumShop koopt. En met je abonnement geniet je ook prijsvermindering bij onze partners: Aquascope Virelles, Domein van Bokrijk, Domein van de Grotten van Han, Forestia, Plantentuin Meise, MuseOs, Volkssterrenwacht MIRA, het Pass, Planckendael, Planetarium van Koninklijke Sterrenwacht van België, , SeaLife Blankenberge, Serpentarium, Speelgoedmuseum (Mechelen), Technopolis, , De Zonnegloed en Zoo van Antwerpen.

 • € 30: Volwassenen
 • € 20: Studenten, 65+, Vrienden van het Instituut, personen met een handicap, 4-17-jarigen (vergezeld door een betalende volwassene) 

Groepen en rondleidingen

Toegangsprijs

Vanaf 15 personen

 Vaste tentoonstellingen
Volwassenen€ 10
Jongeren (2-25 jaar)€ 5
 • Verplichte reservering voor alle groepen, ook voor een vrij bezoek op de eerste woensdag van de maand na 13.00 uurreserveringen@naturalsciences.be of tel. +32 (0)2 627 42 52 (weekdagen van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur)
 • Eén begeleider gratis per groep van 15 personen. Gratis toegang voor leerkrachten op vertoon van hun lerarenkaart. Gratis toegang elke eerste woensdag van de maand vanaf 13 uur (opgelet: ook tijdens deze gratis woensdagnamiddagen is reservering verplicht voor groepen om de vaste zalen te bezoeken, via het nummer +32 (0)2 627 42 52).
 • Aan de verantwoordelijken van jeugdbewegingen: zorg ervoor dat jullie leden niet met modderschoenen binnen komen.

Rondleidingen (nieuwe tarieven van kracht vanaf 01.09.2019)

Reserveren: reserveringen@naturalsciences.be of +32 (0)2 627 42 52 (weekdagen van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur)

 DuurMax. aantal pers. per gidsVolwassenen (weekdagen)Volwassenen (weekends en feestdagen)Jongeren
Rondleidingen75 min15€ 80€ 96€ 45
Bezoeken achter de schermen75 min15€ 80-€ 45
Dinoverhaal60 min15--€ 45
Ateliers (nieuwe tarieven van kracht vanaf 01.09.2019)

Reserveren: reserveringen@naturalsciences.be of +32 (0)2 627 42 52 (weekdagen van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur)

Prijzen per deelnemer

 DuurMax. aantal pers. per gidsTarief per deelnemer
Ateliers120 min15+ € 4 (bovenop toegangsprijs)
PaleoLAB120 min15+ € 4 (bovenop toegangsprijs)

Voordeelformules

Discovery Ticket

Kom naar het Museum voor Natuurwetenschappen met de trein! Koop online een ticket voor het Museum voor Natuurwetenschappen en geniet 50 % korting op je treinreis (2de klasse) heen en terug naar Brussel met de NMBS-code die op het toegangsticket staat. Surf vervolgens naar https://www.belgiantrain.be/nl/leisure/discovery-ticket/natuurwetenschappen en geef bij het boeken van je treinreis de code op. 

De Brussels Card

Logo Brussels Card 2018

Met de Brussels Card, gaat heel Brussel voor je open: je krijgt 24, 48 of 72 uur gratis toegang tot de vaste tentoonstellingen van bijna dertig Brusselse musea, vrij gebruik van tram, bus en metro van de MIVB, en geniet van exclusieve aanbiedingen bij modeontwerpers, winkels, tentoonstellingen, restaurants & attracties van de stad. Een gratis stadsplan maakt je wegwijs in de stad. Zes formules: 24u Brussels Card (€ 26), 48u Brussels Card (€ 34), 72u Brussels Card (€ 42), 24u Brussels Card + Hop on Hop off (€ 40), 48u Brussels Card + Hop on Hop off (€ 52) et 72u Brussels Card + Hop on Hop off (€ 64). Indien je een "Brussels Card + Hop on Hop off" kocht, dan geeft jouw Brussels Card je eveneens recht op gratis gebruik van de Hop on Hop off bussen, gedurende 24, 48 of 72 uur (voor de uurregeling van de bussen, zie www.citysightseeingbrussel.be). De Brussels Card is te koop aan de kassa van het Museum.

 

Bereikbaarheid

Adres

Museum voor Natuurwetenschappen
Vautierstraat 29
1000 Brussel
Telefoonnummer: +32 (0)2 627 42 11 (ma-vrij van 7u30 tot 17u00)

We bevelen sterk aan met het openbaar vervoer te komen. Er is nauwelijks parkeergelegenheid in de wijk en onze parkeerterrein is zeer klein en prioritair toegankelijk voor bezoekers met een parkeerkaart voor personen met een handicap (ze nemen uiterlijk de dag voor hun bezoek contact op met onze Dienst Security (security@naturalsciences.be), zodat wij hun komst kunnen voorbereiden). Raadpleeg de belangrijke informatie voor auto- en busbestuurders beneden.

Openbaar vervoer

Zoek uw traject met het openbaar vervoer (NMBS, MIVB, De Lijn en TEC) via deze module van de NMBS

Trein
Station Brussel-Luxemburg ligt op 5 minuten van het Museum. Je kunt gebruik maken van een voordelige B-Dagtrip (trein heen en terug + toegang Museum). Kijk hierboven bij ‘Tarieven’.

Bus
Bus 38 of 95 (MIVB), halte 'Idalie' of ‘Luxemburg’
Bus 34 of 80 (MIVB), halte 'Museum' (tegenover het Museum)

Metro
Lijn 1 of 5 (MIVB), metrostation 'Maalbeek' (op 10 minuten van het Museum)
Lijn 2 of 6 (MIVB), metrostation 'Troon' (op 10 minuten van het Museum)

Villo!
Er zijn verschillende Villo! stations in de wijk van het Museum. Het dichtstbijzijnde station, nr. 102, is gelegen onderaan de grote trap naar onze parking, ter hoogte van Waversesteenweg nr. 229-233.

Meer informatie vind je hier:

Wagens en autobussen

Lage-emissiezone in Brussel (LEZ)

Sinds 1 januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ). De regelgeving geldt voor personenwagens, bestelwagens tot 3,5 ton, bussen en touringcars, ongeacht of ze in België of het buitenland zijn ingeschreven. Om een boete van 150€ te voorkomen, kunt u controleren of uw voertuig in de LEZ mag rijden (Belgische kentekenplaten) of registreert u uw voertuig (buitenlandse registratie). Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u bij het binnenrijden van Brussel gebruik maken van de transitparkings en van de alternatieven voor de auto. Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanningen voor een betere luchtkwaliteit!

Gedeeltelijke afsluiting van Wiertzstraat

De Wiertzstraat is vanaf nu afgesloten ter hoogte van het Europees Parlement. Voor voertuigen is er geen directe verbinding meer tussen de Belliardstraat en het Museum. Kom via de Waversesteenweg.

Parkings in de buurt

 • Parking Forte Dei Marmi: Maelbeeklaan 61, 1040 Etterbeek
 • Parking Jourdan: Jourdanplein 1, 1040 Etterbeek
 • Parking Tulp: Tulpstraat 39a, 1050 Elsene
 • Parking 2 Poorten (Naamsepoort): Waterloolaan 2, 1000 Brussel

Lijst van parking voor toeristenbussen in Brussel

Toegankelijkheid

Het Museum is toegankelijk voor personen met een handicap. Per persoon krijgt één begeleider daarbij gratis toegang tot het Museum.

Bereikbaarheid en parkeren

Twee parkeerplaatsen op de parking van het Museum zijn voorbehouden aan bezoekers met een parkeerkaart voor personen met een handicap (artikel 27 van de wegcode). Kom je met het openbaar vervoer? Op het 'Rolstoelplan Brussel' worden de beste routes voor rolstoelgebruikers uitgestippeld.

Ingang

Vanaf de parking loopt er een hellend vlak naar de ingang. De deur aan de ingang gaat niet automatisch open, maar er is steeds een parkeerwachter aanwezig die kan assisteren. In de inkomhal is een lift beschikbaar die speciaal voor rolstoelgebruikers werd ontworpen. Opmerking voor groepen van personen met beperkte mobiliteit: het kan een tijdje duren voordat een gehele groep zich via zo'n speciale rolstoellift verplaatst heeft, gelieve hiervoor voldoende tijd te voorzien! Een andere optie is om via de loopbrug te komen onder begeleiding van onze dienst Onthaal*.

Via de imposante loopbrug (gesitueerd tussen de omheining en de ingang van het Museum) hebben personen met beperkte mobiliteit, onder begeleiding van onze Securitydienst*, direct toegang tot het niveau van de vestiaire. Deze brug zal de hoofdingang, waar de kassa’s zich bevinden, niet vervangen, maar verbetert wel de toegang tot het Museum.

De loopbrug is uitgerust van een afrastering met oranje LED’s op de grond en, aan de straatkant, met oriëntatietegels voor blinden en slechtzienden. De houten plankenvloer is zodanig gebouwd dat de snelheid van rolstoelen beperkt wordt op het steile stuk. De ingang van het Museum is voorzien van automatische schuifdeuren (de buitenste deuren openen automatisch in de twee richtingen; de binnenste deuren openen automatisch bij het buitengaan).

* Als je het Museum via de loopbrug wil binnengaan, kan je de parkeerwachter aanspreken op de dag zelf of stuur je vooraf een mailtje naar security@naturalsciences.be (in dit geval kan je meteen ook een plaats op de parking reserveren).

Rolstoel beschikbaar

In de inkomhal staat een rolstoel ter beschikking. Je kan deze op voorhand reserveren bij de dienst Onthaal via mail: visitors.services@naturalsciences.be

Liften

Er zijn twee hoofdliften in het Museum (Lift A en Lift B), en verschillende andere liften toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In geval van onbeschikbaarheid van een lift zijn er alternatieve routes, waarvoor u de assistentie van een suppoost kan vragen.

Toiletten

Er zijn aangepaste toiletten voor personen met een beperking beschikbaar in de sanitaire ruimte bij de Mineralenzaal (verdieping -1), bij de iguanodons in situ (verdieping -2) en onder de grote trap die de Galerij van de Dinosauriërs verbindt met de zaal 250 jaar Natuurwetenschappen (verdieping -1).

Ateliers voor blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden verkennen een boeiende, onbekende leefwereld in drie speciale tast- en doeateliers, die door onze Educatieve dienst werden uitgewerkt.

Voor kinderen vanaf 5 jaar raden wij ook een bezoek aan het paleoLAB aan. Voelen en doen zijn daar de codewoorden! Kinderen kunnen er aan de slag met allerlei fossielen, mineralen en nog veel meer. Meer info over het paleoLAB voor individuele bezoekers en voor groepen.

Ons Museum ontving de Accessibility Award 2013 van Toerisme Brussel.

Eten en Drinken

Dino Café

Het Dino Café biedt een grote keuze aan producten, om mee te nemen of ter plaatse te nuttigen. Op het kindvriendelijke menu vind je broodjes, salades, soep, warme snacks en hotdogs.

Vraag ook naar de speciale aanbiedingen voor groepen en voor verjaardagen.

Info over het Dino Café: +32 (0)2 640 21 60 (tel of fax) of catering@horetomuseum.be.

Picknickruimtes

COVID-19: De picknickruimte binnen blijft tot nadere instructies gesloten, alleen de picknickplaats in de open lucht is beschikbaar.

Binnen (naast Dino Café):

Groepen met hun eigen picknick kunnen terecht in onze picknickruimte, enkel na reservering (+32 (0)2 627 42 52). Er staan ook automaten met drankjes en versnaperingen.

Buiten:
Buiten op het grasveld naast het voorplein, achter de reproductie van het Ishangobeentje, zijn er 10 picknicktafels beschikbaar.

Museumshop

Kan je niet genoeg krijgen van het Museum? In onze MuseumShop vind je allerlei leuks om thuis je eigen dinowereld te creëren of zelf de wildste dierenverhalen te vertellen. Dinomugs en t-shirts, dierenbeeldjes, knuffels, natuurboeken voor jong en oud of een collectie prachtige mineralen: je vindt dit en nog veel meer in onze MuseumShop, open van dinsdag tot zondag.

Ontdek onze selectie.

In deze periode van gedeeltelijke heropening van het Museum volgens de door de Nationale Veiligheidsraad goedgekeurde deconfiniëringsmaatregelen is er een keuze uit het aanbod van onze MuseumShop - tijdelijk gesloten - te koop aan de uitgang van het Museum. Voor concrete vragen over het aanbod stuur je uiterlijk een werkdag voor je bezoek een mail naar museumshop@naturalsciences.be.

Tot je dienst

Coronavirus en seizoensgriep

Met enkele eenvoudige maatregelen kan je de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

 • Was je handen regelmatig
 • Bedek je mond en neus bij het hoesten en niezen
 • Vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (bijv. hoesten en niezen)

Je vindt deze maatregelen op www.info-coronavirus.be/nl/ en op de affiche met tips voor een goede hygiëne van de FOD Volksgezondheid.

In het museum kan je je handen met alcoholgel (en zonder water) ontsmetten op verschillende plaatsen: inkomhal, vestiaire, MuseumShop, Dino Café en picknickruimte. Er is ook vloeibare zeep beschikbaar in de toiletten.

Verschoonruimte

Om je baby of peuter te verschonen kan je gebruik maken van de verschoonkussens in de toiletruimtes aan de Mineralenzaal (verdieping -1), bij de dino’s in situ van de Galerij van de Dinosauriërs (verdieping -2) en onder de grote trap die de Galerij van de Dinosauriërs verbindt met de zaal 250 jaar Natuurwetenschappen (verdieping 0).

Eerste Hulp

Het Museum is uitgerust met een geAutomatiseerde Externe Defibrillator (aan de ingang van het gebouw) en een eerstehulpruimte. Richt je bij ongevallen tot één van onze suppoosten. Je zal worden geholpen door iemand met een opleiding voor hulpverlener.

Gratis vestiaire en lockers

Je kan jassen, tassen, paraplu’s en bagage gratis achterlaten in onze vestiaire. Voor waardevolle objecten kan je best gebruik maken van de gratis kluisjes. Je vindt de vestiaire en lockers op de gelijkvloerse verdieping, net voor de ingang van de Galerij van de Dinosauriërs.

 • Coronavirus: de vestiaire is gesloten. Automatische bagagekastjes staan ter beschikking op het niveau van de vestiaire; ze worden na gebruik gedesinfecteerd.

Iets verloren (knuffel, sjaal, paraplu …)?

Rolstoel beschikbaar

In de inkomhal staat een rolstoel ter beschikking. Je kan die op voorhand reserveren bij de dienst Onthaal via mail: visitors.services@naturalsciences.be.

Bezoekersreglement

Om het bezoek voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, willen we vragen de richtlijnen uit ons bezoekersreglement te respecteren.

Bibliotheek

De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk na inschrijving (€ 2,50 per jaar, zie reglement). Ze is open van maandag tot vrijdag, van 9u tot 12u en van 13u30 tot 16u. Ze is gesloten tijdens het weekend, op feest-dagen en tussen Kerstmis en Nieuwjaar. De bibliotheek is toegankelijk via de receptie van het KBIN (neem de trap naar boven aan de linkerzijde van de receptie). Het is niet nodig om hier uw lidkaart te tonen, want een bibliothecaris zal u komen halen.

Foto’s & Video’s

Fotograferen en filmen voor persoonlijk gebruik is toegelaten, zonder flash en zonder statief, zolang het de andere bezoekers niet stoort.

Fotograferen en filmen voor professionele en commerciële doeleinden is enkel toegestaan met toelating van de communicatiedienst: +32 (0)2 627 45 41.

Toeristische informatie

Lage-emissiezone in Brussel (LEZ)

Sinds 1 januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ). De regelgeving geldt voor personenwagens, bestelwagens tot 3,5 ton, bussen en touringcars, ongeacht of ze in België of het buitenland zijn ingeschreven. Om een boete van 150€ te voorkomen, kunt u controleren of uw voertuig in de LEZ mag rijden (Belgische kentekenplaten) of registreert u uw voertuig (buitenlandse registratie). Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u bij het binnenrijden van Brussel gebruik maken van de transitparkings en van de alternatieven voor de auto. Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanningen voor een betere luchtkwaliteit!

Lijst van parking voor toeristenbussen in Brussel

Ook te zien

Een bezoekje aan onze dino’s is de perfecte gelegenheid om de musea in onze buurt te ontdekken:

De Brussels Card

Logo Brussels Card 2018

Met de Brussels Card, gaat heel Brussel voor je open: je krijgt 24, 48 of 72 uur gratis toegang tot de vaste tentoonstellingen van bijna dertig Brusselse musea, vrij gebruik van tram, bus en metro van de MIVB, en geniet van exclusieve aanbiedingen bij modeontwerpers, winkels, tentoonstellingen, restaurants & attracties van de stad. Een gratis stadsplan maakt je wegwijs in de stad. Zes formules: 24u Brussels Card (€ 26), 48u Brussels Card (€ 34), 72u Brussels Card (€ 42), 24u Brussels Card + Hop on Hop off (€ 40), 48u Brussels Card + Hop on Hop off (€ 52) et 72u Brussels Card + Hop on Hop off (€ 64). Indien je een "Brussels Card + Hop on Hop off" kocht, dan geeft jouw Brussels Card je eveneens recht op gratis gebruik van de Hop on Hop off bussen, gedurende 24, 48 of 72 uur (voor de uurregeling van de bussen, zie www.citysightseeingbrussel.be). De Brussels Card is te koop aan de kassa van het Museum.

 

Brussel heeft een zeer divers aanbod in cultuur, toerisme, gastronomie en slaapgelegenheid, waarover je allerlei informatie kan vinden op de volgende websites:

Contact

Museum voor Natuurwetenschappen
Vautierstraat 29
1000 Brussel
Tel: +32 (0)2 627 42 11 (van maandag tot vrijdag, van 7u tot 17u)

Zoek je informatie over onze tentoonstellingen en activiteiten?

 • Stuur een mail naar info@naturalsciences.be
 • Contacteer ons via +32 (0)2 627 42 27 (weekdagen van 9 tot 13 uur en van 14 tot 16.30 uur)

Wil je graag reserveren voor een rondleiding, atelier of animatie? Bezoek je het Museum in groep?

Heb je een vraag over de tickets die je hebt gekocht? 

Iets verloren (knuffel, sjaal, paraplu …)?

Wil je contact opnemen met een van onze medewerkers? Heb je een natuurwetenschappelijke vraag? Heb je een geringde vogel gevonden? Heb je andere vragen?

Wil je meer weten over de organisatie van evenementen of wil je een mogelijke samenwerking bespreken?

Wil je een klacht over onze diensten neerleggen?

Heeft de klachtendienst je niet of onvoldoende kunnen helpen?

 • Contacteer de federale Ombudsman. Hij is volledig onafhankelijk, maakt geen deel uit van de federale administratie en onderzoekt uw klacht kosteloos en onpartijdig.

Verklarende folder 'Klachtenmanagment'

Go to top